Vitez na talasima otkrio tonu droge

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vitez na talasima" otkrio tonu droge

Kokain vrednosti veće od 300 miliona funti otkriven na gliserima u vodama kod Kariba. Četiri krijumčara i paketi droge predati vlastima SAD.

Više od tone kokaina, vrednosti oko 300 miliona britanskih funti, pronađeno je kod Kariba u akciji kraljevske obalske straže, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane.

Vrednost 1,25 tona zaplenjene droge prve klase, procenjena je na 60 miliona britanskih funti, ali na ulicama bi mogla da dostigne cenu veću od 300 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << funti, prenosi britanski Vestern morning njuz.

Posadi obalske straže na tankeru "Vitez na talasima", priključio se i helikopter obalske straže SAD, kako bi zaustavili glisere sa paketima droge u međunarodnim vodama južno od Dominikanske Republike.

Iz helikoptera je najpre ispaljeno nekoliko pucnjeva upozorenja, ali kada su krijumčari počeli da bacaju pakete droge u vodu, hici su bili je korišćeni da se brod zaustavi.

Četiri krijumčara su prvo pritvorena na brodu, a potom, zajedno sa paketima kokaina, predati vlastima SAD na obali Portorika.

Operacija je izvedena tokom noći 22. januara, ali su detalji saopšteni tek danas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.