Visoki zvaničnik Hamasa ranjen u eksploziji automobila

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoki zvaničnik Hamasa ranjen u eksploziji automobila

Gaza -- Visoki zvaničnik Hamasa ranjen je kada je eksplodirao njegov automobil, saopštio je Hamas.

U saopštenju se navodi da je general Tafik Abu Naim "preživeo pokušaj ubistva" i da je u toku istraga eksplozije koja se dogodila u centralnom delu pojasa Gaze.

Abu Naim je bivši zatvorenik koga je Izrael oslobodio sa stotinama drugih Palestinaca u zamenu za otetog izraelskog vojnika Gilada Šalita 2011. godine.

On predvodi bezbednosne službe u Gazi kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodi Hamas.

Ta ekstremistička organizacija kontroliše pojas Gaze otkako je 2007. godine silom pobedila snage lojalne sekularnom, umerenijem Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Današnji incident se dogodio usred napora za pomirenje te dve glavne rivalske palestinske frakcije. Hamas za sada nije nikoga optužio za pokušaj ubistva svog zvaničnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.