Visoki kineski zvaničnik predsedavao sastankom BRIKS-a

Izvor: Beta, 16.Jun.2022, 09:44

Visoki kineski zvaničnik predsedavao sastankom BRIKS-a

Direktor Kancelarije komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Jang Điječi predsedavao je 12. sastankom savetnika za nacionalnu bezbednost i visokih predstavnika zemalja BRIKS-a za nacionalnu bezbednost putem video veze, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).Na sastanku održanom u sredu, Jang, koji je takođe član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine, rekao je da je, suočavajući se sa različitim rizicima i izazovima, Inicijativa za globalnu bezbednost koju je predložila Kina pružila kinesku mudrost u rešavanju trenutne dileme globalne bezbednosti i važnu smernicu za izgradnju sveta trajnog mira i univerzalne bezbednosti.Jang je rekao da je BRIKS, organizacija koja okuplja Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku,  rođen u istorijskoj plimi kolektivnog uspona rastućih tržišta i zemalja u razvoju i predstavlja pravac evolucije i prilagođavanja svetskog obrasca i međunarodnog poretka. On je pozvao pet zemalja da prate trend vremena, odgovore na promene vremena i unesu više stabilnosti i pozitivne energije u turbulentnu međunarodnu situaciju.On je takođe pozvao zemlje BRIKS-a da praktikuju pravi multilateralizam, da se na koordinisan način bave tradicionalnim i netradicionalnim bezbednosnim pretnjama, zalažu se za solidarnost i koordiniraju bezbednost i razvoj kako bi se ostvarila "zajednička, sveobuhvatna, kooperativna i održiva bezbednost".Na sastanku je razmotren rad radne grupe za borbu protiv terorizma ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kineski zvaničnik pozvao zemlje BRIKS-a da praktikuju multilateralizam i da se pozabave bezbednosnim pretnjama

Izvor: Danas, 16.Jun.2022

Direktor Kancelarije komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Jang Điječi predsedavao je 12. sastankom savetnika za nacionalnu bezbednost i visokih predstavnika zemalja BRIKS-a za nacionalnu bezbednost putem video veze, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.