Visoka poslovna škola Čačak nije izgubila akreditaciju

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoka poslovna škola Čačak nije izgubila akreditaciju

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Čačku dobila je dozvolu Komisije za akreditaciju da promeni sedište iz Čačka u Beograd i nije izgubila akreditaciju, saopšteno je iz ove privatne visokoškolske ustanove.

Uprava ove privatne škole navodi da je najavljeni protest Studentskog parlamenta zakazan za 8. oktobra ispred Ministarstva prosvete zbog navodnog gubitka akreditacije i preseljenja iz Čačka u Beograd, dezinformacija koju je plasirana da bi se nanela šteta školi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Studenti Visoku poslovne škole strukovnih studija Čačak su sve vreme od rukovodstva škola obaveštavani u vezi sa procesom akreditacije i kod njih ne postoje nikakve nedoumice i nejasnoće", navodi se u saopštenju.

Predsednica Komisije za akreditaciju prof. Vera Vujičić rekla je Tanjugu da je ova škola dobila akt upozorenja, ali da to ne znači da je izgubila akreditaciju.

"Ovoj Visokoj školi smo dozvolili promenu sedišta iz Čačka u Beograd, jer ispunjava zakonom propisane prostorne uslove i standarde. U novom ciklusu akreditacije, ova ustanova je dobila akt upozorenja i dali smo im određeni rok da otklone nepravilnosti. Škola je i pod aktom upozorenja mogla da upisuje novu generaciju studenata, na osnovu ranije dobijene dozvole", objasnila je Vujičićeva.

Uprava ove škole takođe navodi da nije tačno da je tokom leta školu napustilo sedam nastavnika, već da su otišli samo oni koji su stekli uslov za penziju.

"Škola je zaposlila određeni broj nastavnika i tako otklonila konstatovani nedostatak od strane KAPK-a o nedovoljnom broju nastavnika koji po standardima za akreditaciju iznose minimum 20 nastavnika angažovanih u punom radnom vremenu", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.