Višković: Neustavna odluka Ustavnog suda BiH zbog gasovoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višković: Neustavna odluka Ustavnog suda BiH zbog gasovoda

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je odluka Ustavnog suda BiH politička, jer predstavlja strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina-Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne BiH.

Višković je ukazao da je političko Sarajevo poseglo za odlukom Ustavnog suda BiH zato što se u Federaciji postavlja pitanje, s obzirom na to da je u pitanju ruski gas, "kako ćete vi to raditi, vi ćete gasovod položiti u zemlju, pa će od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toga Republika Srpska naplaćivati i vi ćete od toga zarađivati", prenosi RTRS.

"Od toga nema ništa. Mi smo večeras ovde da građanima kažemo da ovaj put idemo do kraja, da BiH vratimo na Dejtonski put, a sve ovo što imamo poslednjih 20 godina je van Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je Višković u Doboju, gde učestvuje na tribini “Odgovornost za buducnost” koju organizuje tamošnji SNSD.

Ukazavši da se Srpska bori za ustavnost i zakonitost, za BiH u dejtonskim okvirima, kao i da nema nikakvih separatističkih ideja, kako se implicira, Višković je poručio da je legalno pravo srpskog naroda i institucija da se bore za svoj interes.

Premijer RS je ocenio da je delovanje Ustavnog suda BiH neustavno.

"Nonsens u samoj rečenici da Ustavni sud BiH neustavno deluje, ali nažalost, to je istina", rekao je Višković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.