Viši sud: Produžen pritvor Darku Šariću

Izvor: Beta, 10.Jun.2022, 19:37

Viši sud: Produžen pritvor Darku Šariću

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor za 30 dana Darku Šariću  i još trojici okrivljenih za više krivičnih dela, saopštio je taj sud.Odluku o produženju pritvora doneo je sudija za prethodni postupak tog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.Šariću i U.R je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi ubrzo ponovili krivično delo.Advokatu D. L. je produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, sakrio, uništio ili izmenio dokaze i da ne bi ubrzo ponovio krivično delo a  D.M.da ne bi ubrzo ponovio krivično delo.U saopštenju je navedeno da okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je 14. aprila saopštilo da je u međunarodnoj akciji uhapšen Šarić, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.Mediji  su potom objavili da je medju uhapšenima i advokat Dejan Lazarević, a nadležni da se svi uhapšeni terete za više krivičnih dela.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Viši sud: Pridužen pritvor Darku Šariću

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2022

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor za 30 dana Darku Šariću i još trojici okrivljenih za više krivičnih dela, saopštio je taj sud.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.