Višesatna zadržavanja na Horgošu

Izvor: RTS, 25.Avg.2018, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višesatna zadržavanja na Horgošu

Poslednji avgustovski vikend je pred nama, mnogi završavaju svoje letnje odmore i zbog toga su veće gužve kako na putevima, tako i na graničnim prelazima. Na Horgošu je kolona duga više od tri kilometra, na Batrovcima se čeka oko četiri sata, na Gradini na ulazu 40 minuta dok se na Gostunu čeka sat i po na izlazu iz zemlje.
Na graničnom prelazu Horgoš situacija je najkritičnija – na izlazu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije kolona je duga oko tri kilometra i povećavaće se.

Čeka se oko dva sata na izlazu iz zemlje, a međuprostor do mađarskog prelaza Reske potpuno popunjen vozilima.
Na prelazu Reske se čeka još dva sata, tako da je do ulaza u Mađarsku potrebno čekati više sati.
Agneš Pastor, komandir policijske ispostave Graničnog prelaza Horgoš, kaže za RTS da je preko prelaza Horgoš za 12 sati prošlo 30.000 putnika, 8.000 vozila i više od 100 autobusa.
Radi se u svim trakama a gužve se očekuju sve do ponedeljka, rekla je Pastor.
Slična situacija na Kelebiji gde se čeka oko dva sata.
To je posledica toga što policija na auto-putu povremeno usmerava strance ka Kelebiji kako bi se rasteretio prelaz Horgoš.
Očekuje se i da prelazi Horgoš 2 i Bački Vinogradi budu opterećeni.
Nadležni preporučuju prelaze Bački Breg i Đalu gde se, i tokom najvećih gužvi, čeka najviše sat vremena.
Kada je reč o ostalim prelazima, na Batrovcima se čeka oko četiri sata na izlazu, na Gradini na ulazu 40 minuta dok se na Gostunu čeka sat i po na izlazu iz zemlje. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjile se gužve na Batrovcima, kolone na Horgošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2018

Na Batrovcima je posle višečasovnih čekanja u prepodnevnim satima smanjena gužva na izlazu iz Srbije..."Stanje na GP Batrovci je takvo da se saobraćaj na izlazu iz Srbije odvija pojačano, ali je vreme čekanja smanjeno u proteklih nekoliko sati. Putnici na kontrolu čekaju do 60 minuta. Na ulazu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Više vozila na putevima tokom vikenda, višesatna zadržavanja na prelazima

Izvor: RTS, 25.Avg.2018

. Na putevima u Srbiji pojačan je saobraćaj, posebno na glavnim saobraćajnicama i graničnim prelazima. Vozači na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko tri sata na izlaz iz Srbije, a između dva i tri tri sata se čeka u međuprostoru na ulaz u Mađarsku. Kolona automobila je duga tri kilometra....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.