Više radnih mesta za invalide

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više radnih mesta za invalide

Nijedna zaposlena osoba sa invaliditetom ne sme ostati bez radnog mesta, ocenili premijer Mirko Cvetković i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić. Predstavljen koncept "Socijalnog preduzetništva" koji predstavlja nadu za zapošljavanje blizu 20.000 osoba sa invaliditetom.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić poručili su da nijedna zaposlena osoba sa invalitidetom u Srbiji ne sme da ostane bez posla.

Krkobabić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Cvetković su se dogovorili da će preduzeti mere za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, navodi se u saopštenju kabineta zamenika gradonačelnika Beograda.

U ime Udruženja preduzeća za osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, radnika zaposlenih u tim preduzećima, Krkobabić je na sastanku s premijerom zatražio preduzimanje mera koje će za cilj imati da sačuvaju postojeća preduzeća i pomognu otvaranju novih.

Krkobabić je upoznao premijera sa lošim stanjem u kome se nalazi 55 organizacija koje zapošljavaju osobe sa invaliditetom na teritoriji Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda predstavio je koncept "Socijalnog preduzetništva" koji predstavlja jedinu nadu za zapošljavanje blizu 20.000 osoba sa invaliditetom, koliko ih čeka na posao u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da Kabinet premijera uzme aktivno učešće u rešavanju problema osoba sa invaliditetom po dobijanju preciznih informacija od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.