Više od hiljadu grafita u centru grada

Izvor: Danas, 08.Dec.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od hiljadu grafita u centru grada

Za samo tri dana rada Antigrafiti jedinica, koja je po nalogu gradonačelnika Miloša Vučevića formirana u okviru javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ izbrojala je više od hiljadu grafita u širem centru grada.

Najveći broj uočenih i fotografisanih grafita odnosi se na govor mržnje, a najnaruženiji deo grada je uži centar. Međutim, kada su grafiti u pitanju, nije bolje ni u ostalim gradskim kvartovima.

Brojanje i mapiranje prvi je korak u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << akcije tokom koje će biti uklanjani grafiti s novosadskih fasada. Grafiti mržnje biće prioritet, saopštilo je Gradsko zelenilo.

Antigrafiti jedinica, koja broji deset članova nastaviće sa utvrđivanjem tačnog broja i lokacija grafita, kako bi bio napravljen tačan plan njihovog efikasnog i ekonomičnog uklanjanja. Ta jedinica i njeno angažovanje na novim poslovima neće predstavljati novi trošak za građane Novog Sada, jer će grafite uklanjati u okviru plate koju već primaju u preduzeću. Akcija uklanjanja grafita počeće narednih dana, po obavljenom snimanju terena.

Prijave građana

Grafiti će biti uklanjani po unapred zacrtanoj mapi. Od plana će se odstupati samo u slučajevima kada građani prijave novi grafit mržnje koji može izazvati uznemirenje javnosti. Građani mogu da prijave grafite svakog radnog dana od 7 do 15 časova telefonom na 021/21-00-272. Antigrafiti jedinica posle prijave ima rok od 48 sati da ukloni grafit.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.