Više od 40 povređenih u protestima u Gvineji

Izvor: Blic, 28.Feb.2013, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 40 povređenih u protestima u Gvineji

Najmanje 43 ljudi, od kojih 18 policajaca i 25 demonstranata, povređeno je danas tokom protesta u Konakriju, navele su policija i opozicija u Gvineji.

Predstavnik opozicije Alamami Sume izjavio je da su policajci ispalili suzavac kako bi rasterali demonstrante okupljene ispred sedišta vladajuće partije.

AFP je preneo da su se hiljade ljudi okupile na više protestnih skupova, tražeći transparentnost na izborima zakazanim za 12. maj i buneći se zbog toga što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedna južnoafrička organizacija izabrana da proveri izborni spisak.

Izbori u toj zapadnoafričkoj državi trebalo je da budu održani 2011. godine, ali su više puta odlagani.

Povezane vesti: Egipatska opozicija podržala pozive za svrgavanje režima Naloženo hapšenje članova Crnog bloka u Egiptu File u nenajavljenoj poseti Makedoniji EU pozvala na smirivanje strasti u Makedoniji i poštovanje Ustava Novi sukobi u Kairu, referendum o ustavu ipak 15. decembra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.