Više od 200.000 Albanaca dobilo italijansko državljanstvo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 22:29

Više od 200.000 Albanaca dobilo italijansko državljanstvo!

Albanija je zemlja sa najvećim brojem emigranata sa boravišnom dozvolom

Prema zvaničnom izveštaju italijanskih vlasti, više od 200.000 Albanaca koji žive i rade u Italiji, steklo je italijansko državljanstvo, a , prenosi Reporteri.

Prema podacima Italijanskog instituta za statistiku, do 1. januara 2021. godine, na svakih 100 albanskih imigranata koji žive i rade u Italiji, njih 50 dobije italijansko državljanstvo.

Među stranim zajednicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Albanci imaju najveći broj imigranata sa italijanskim državljanstvom. Na nacionalnom nivou, na svakih 100 iseljenika, njih 29 je dobilo italijansko državljanstvo, a za albansku zajednicu ovaj koeficijent je najveći.

Samo u 2020. godini 28.107 albanskih imigranata je dobilo italijansko državljanstvo, a više od 17.000 njih dozvolu za duži boravak i rad. Nakon albanskih imigranata, slede Marokanci, od kojih 48 odsto onih koji borave u Italiji, dobije državljanstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.