Više novca za protivgradne rakete

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više novca za protivgradne rakete

Na sednici Veća u Rumi jednoglasno je odobren predlog da se za nabavku raketa za protivgradne stanice na teritoriji Opštine izdvoji milion i po dinara. Protivgradne rakete biće ustupljene na trajno korišćenje Hidrometeorološkom zavodu Srbije, koji će ih koristiti za zaštitu poljoprivrednih useva.
Radi veće efikasnosti sistema odbrane od grada na teritoriji Rume, Opština će nabaviti protivgradne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rakete za stanice na svojoj teritoriji. Ovim zaključkom, kako je navedeno na sednici Veća, odobravaju se sredstva za tu svrhu, a rakete će biti ustupljene na trajno korišćenje Hidrometeorološkom zavodu Srbije, koji će ih koristiti za zaštitu poljoprivrednih useva na području opštine Ruma, preko postojećih 12 protivgradnih stanica.

„Ove godine smo izdvojili oko milion i po dinara za kupovinu 38 protivgradnih raketa”, kaže Biljana Damljanović, šef Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu Opštine Ruma.
„I do sada je opština izdvajala izvesnu sumu za kupovinu protivgradnih raketa. Sada smo ta sredstva povećali kako bismo nabavili što više raketa, u saradnji sa Sektorom za poljoprivredu”, ističe Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

U slučaju da protivgradne rakete ne budu iskorišćene u toku ove godine, iskoristiće se naredne godine, zaključeno je na sednici Veća.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.