Više mleka, veća gojaznost predškolske dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više mleka, veća gojaznost predškolske dece

Prema novom istraživanju američkih naučnika, deca predškolskog uzrasta koja piju tri ili više šolja mleka dnevno, pod vecim su rizikom od razvoj gojaznosti.

U istraživanju je učestvovalo oko 8.950 dece kojima je tokom prve četiri godine života praćen rast i razvoj učestalost konzumacije mleka, piše portal Vitamini.

Analizom prikupljenih podataka primećeno je da je u uzrastu od 4 godine veća konzumacija mleka povezana s većom telesnom masom i visinom. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Četvorogodišnjaci koji su konzumirali četiri ili više šolja mleka dnevno, bili su u proseku 1cm viši od onih koji su dnevno konzumirali samo jednu šoljicu ili manje mleka.

Međutim, zapaženo je i da su ta deca imala čak 16 odsto veću verovatnoću za prekomernu težinu.

Uzevši u obzir trenutnu raširenost gojaznosti, autori istraživanja preporučuju da predškolska deca dnevno treba da popiju dve šolje mleka i napominju da ih treba čuvati od prekomerne konzumacije zbog povećanja rizika od nakupljanja suvišnih kilograma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Deca treba da piju najviše dve šolje mleka dnevno?

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2015

Prema novom istraživanju američkih naučnika, deca predškolskog uzrasta koja piju tri ili više šolja mleka dnevno, pod većim su rizikom od razvoj gojaznosti...U istraživanju je učestvovalo oko 8.950 dece kojima je tokom prve četiri godine života praćen rast i razvoj u odnosu na učestalost...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.