Više ekstremističkih organizacija ispred migrantskog centra u Obrenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 19:48

Više ekstremističkih organizacija ispred migrantskog centra u Obrenovcu

Veća grupa pripadnika ekstremističkih organizacija okupila se danas popodne ispred migrantskog centra u Obrenovcu, u znak podrške Filipu Radovanoviću, koji je pre nedelju dana kolima probio ogradu i ušao u dvorište kasarne u kojoj su migranti smešteni, a potom je uhapšen.

Pred migrantskim centrom je bilo nekoliko desetina članova ili simpatizera Levijatana, Četničke omladine i Nacionalnog korpusa, koji su pevali "Hriste bože" iz filma "Kosovski boj" i pozdravljali dignutom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rukom sa sastavljena tri prsta.

Poručili su da je Radovanović pogrešio, ali da je dobio pritvor do 30 dana samo zbog pritiska medija i nevladinih organizacija, te da imaju pravo na svoje mišljenje i stavove.

Ispred kasarne nije bilo policije i obezbeđenja više nego inače.

Antivakcinašica Jovana Stojković obratila se okupljenima i rekla da "ksenofobija ne znači ništa i da je to parapsihijatrijski termin koji treba da objasni strah od nepoznatog".

Grupa Levijatan poznata je po antimigrantskim i ekstremno desnim stavovima.

Predsednik organizacije Pavle Bihali takođe se obraćao okupljenima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Desničari organizovali protest ispred migrantskog kampa u Obrenovcu

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020

Oko 50 aktivista, uglavnom pripadnika pokreta Levijatan, okupilo se ispred migrantskog centra u Obrenovcu, u znak podrške Filipu Radovanoviću koji je pre nedelju dana kolima pokušao da probije ogradu, a potom kroz glavnu kapiju uleteo u kamp...Okupljeni su poručili da znaju da je Radovanović pogrešio,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.