Virus ušao na dečije odeljenje bolnice

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 08:29

Virus ušao na dečije odeljenje bolnice

Zagreb -- Koronavirus je u Hrvatskoj zabeležen i na Odeljenju za rehabilitaciju dece u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Koronu ima medicinska sestra sa tog odeljenja, a simptome je dobio i fizioterapeut koji radi sa decom, javlja portal "Ni Zagorje Malo".

Fizioterapeut je išao na testiranje, a nije sigurno kad će doći rezultati, prenosi portal Index, koji navodi da neki od testiranih u Zagorju svoje nalaze čekaju i po nedelju dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Krapinsko-zagorska županija, koja je osnivač Opšte bolnice Zabok i dve specijalne bolnice, nije obezbedila da zdravstveni radnici nalaze mogu dobiti za sat vremena, a o kupovini aparata koji bi to omogućio za sada se ne razmišlja, navodi portal.

Zaražena sestra nije bila u kontaktu sa decom, a deca koja se nalaze na tom odeljenju uglavnom spadaju u grupu koja ne može da nosi zaštitne maske.

U kontaktu sa fizioterapeutom bilo je četvoro dece koja su trenutno u preventivnoj samoizolaciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KORONA VIRUS UŠAO NA DEČJE ODELJENJE SPECIJALNE BOLNICE U ZAGORJU: Zaražena medicinska sestra, simptome dobio i fizioterapeut

Izvor: Kurir, 27.Okt.2020

Korona virus je u Hrvatskoj zabeležen i na Odeljenju za rehabilitaciju dece u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.