Vilijams: I dalje smo dobar tim

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams: I dalje smo dobar tim

Plejmejker Zvezde čestitao Olimpijakosu na odličnoj partiji, dok je od sebe očekivao više, naročito u "pik end rol" igri.

Foto: MN Press

Trideset minuta u igri, sedam postignutih poena, šut iz igre 3/15, četiri asistencije, pet izgubljenih lopti.

Markus Vilijams do sada je bio jedan od najvećih oslonaca Zvezdinog tima, ali to je dobro znao i Olimpijakos, koji je njegovim zaustavljanjem utabao put ka pobedi u Kombank areni (57:62) i verovatno prvom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u grupi.

Grčki tim posle četvrtog kola ima stoprocentan učinak (4-0), najbliži pratioci, među kojima je i Zvezda, tek po 2-2.

"Igrali su odličnu odbranu. Dobro su zaštitili reket, a ja nisam bio na visini zadatka u 'pik end rol' igri", konstatovao je Vilijams u svlačionici, neposredno posle utakmice.

"Olimpijakos je najbolji tim sa kojim smo se do sada sastali. Za nas je to bio dobar test, da vidimo gde smo i koliko trenutno vredimo. Međutim, ta utakmica je gotova, moramo da gledamo napred, a to znači ka Solnoku, sa kojim igramo u nedelju".

Upitan da li su priče o nekompletnosti Olimpijakosa i uloga blagog favorita (tako su mislile i kladionice) negativno uticala na crveno-bele, Vilijams je odgovorio da unutar tima "nisu puno obraćali pažnju na to".

"Pre svake utakmice u Evroligi ima stvari koje mogu da vas dekoncentrišu, ako to dozvolite. Ovo je ipak samo košarka. Oni su izašli na teren i igrali svoju igru, agresivno od početka i stavili nas u podređen položaj. Imali smo pokušaj 'kam-beka', ali nije bilo dovoljno".

Utisak je da će se za tri Top 16 "vize", pored Olimpijakosa, takmičiti svih pet preostalih ekipa, pa i Neptunas, koji gubi ubedljivo u gostima, ali je pokazao da kod kuće, u Litvaniji, može svakoga da ugrozi.

Gde se tu nalazi Zvezda, biće jasnije možda već narednog četvrtka, posle gostovanja Laboral Kući, ali je realno da žestoka borba potraje do poslednjeg kola.

Markus Vilijams ističe da to što jedna utakmica nije odigrana sjajno, ne treba da promeni mišljenje o kvalitetu i dometima u D grupi.

Uostalom, Dejan Radonjić je na konferenciji za medije podvukao da ima veru i u njega i u druge momke.

"Mislim da smo i dalje dobar tim. Ovo je samo bio jedan od 'onih' dana, kada nismo mogli da pobedimo", rekao je Vilijams.

Put za Mađarsku sledi već u subotu ujutru...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.