Vilijam i Kejt na proslavi kraljičinog rođendana

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijam i Kejt na proslavi kraljičinog rođendana

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Ketrin učestvovali su danas u zvaničnoj proslavi rođendana kraljice Elizabete Druge.

Princ Villijam jahao je u uniformi u povorci s drugim članovima kraljevske porodice, uključujući njegovog oca princa Čarlsa.

Princeza Ketrin bila je u kočiji u društvu supruge princa Čarlsa Kamile i princa Henrija, u povorci koja je krenula iz Bakingemske palate i kretala se istim putem kao na njenom venčanju za princa Vilijama 29. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aprila.

Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila, ali se njen rođendan slavi u junu, kada su vremenski uslovi povoljniji za ceremoniju

Vojvotkinju od Kembridža - što je njena zvanična titula - pozdravili su okupljeni na velikoj aveniji koja povezuje Bakingemsku palatu i trg na kojem se održava svečanost povodom kraljičinog rođendana.

Druga kočija prevezla je kraljicu, koja je danas zvanično proslavila 85. rođendan.

Ceremonija pod nazivom "Pozdrav bojama" održava se od 1748. i potiče od priprema za rat, kada su sve zastave širene na jednom mestu i pokazivane vojnicima kako bi ih prepoznali u metežu tokom sukoba. U ceremoniji je učestvovalo 1.300 oficira i vojnika i više od 300 muzičara.

Povezane vesti: Menadžer porodice Midlton: Pipa je dobra riba! Kejt i Vilijam se vratili sa medenog meseca Pipa Midlton nestašnija od emotivne Kejt Kejt dobija prve lekcije: Ko mora kome da se pokloni? Prvi poljubac Kejt i Vilijama obećava srećnu budućnost

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.