Vilhelm: Ramina poseta korak napred, uprkos neprijatnosti

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Ramina poseta korak napred, uprkos neprijatnosti

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm ocenio je danas da je poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji bila važno dostignuće i korak u dobrom pravcu u razvoju odnosa dve zemlje, uprkos, kako je rekao, neprijatnosti koja se dogodila.
"Najvažnije je to što se poseta dogodila, to je već dostignuće samo po sebi. Bilo je potrebno 68 godina da albanski premijer dođe u Srbiju - prosto neverovatno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao je Vilhelm Tanjugu.

"Ono što nije tako lepo jeste, naravno, ono što se dogodilo ovde u Beogradu, bila je to nesrećna neprijatnost, ali mislim da je (poseta) sveukupno dobro protekla", rekao je on i dodao da je ta poseta postavila temelj za izgradnju odnosa u narednim nedeljama i mesecima.

Vilhelm je naveo i da su premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Rama, tokom Ramine posete Beogradu, imali i zajedničku večeru, koja nije prvobitno bila planirana.



Srbija i Albanija su, prema njegovim rečima, važni akteri u regionu i približavanje dveju zemalja je od velikog značaja.

"Poseta je svakako bila veliki korak u tom pravcu", ocenio je Vilhelm, podsetivši da je susret prvobitno bio planiran za 22. oktobar, ali da je odložen zbog incidenta na stadionu i da čak nije bilo izvesno da li će se uopšte dogoditi.

On je napomenuo i da se nemačka kancelarka Angela Merkel angažovala na sazivanju sastanka dvojice premijera.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vilhelm: Neće biti uvedene vize za Nemačku

Izvor: RTS, 13.Nov.2014

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm rekao je da će novi nemački zakon kojim je Srbija svrstana među sigurne zemlje obezbediti da vizna liberalizacija za građane Srbije ostane na snazi...Podsetivši da je broj podnosilaca zahteva za azil iz Srbije u Nemačkoj drastično uvećan posle uvođenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.