Једноставни трикови за расхлађивање простора

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 13:11

Једноставни трикови за расхлађивање простора

Многи расхлађују простор у коме живе клима уређајем, али алтернативним решењима могу да прибегну и они који немају уграђену климу у свом дому или се брину да ће претерано расхлађена просторија утицати на њихово здравље. Фото: Pexels/Murat Esibatir Температуру у простору у којем боравите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свакако можете смањити извођењем неколико једноставних трикова као што су затамњење, гашење електричних уређаја или коришћење вентилатора, преноси Клиx.ба.
Спустите ролетне Замрачењем простора ролетнама спречићете улазак сунчевих зрака у простор и тако смањити топлоту током дана.
Ако немате ролетне на прозорима, онда користите завесе светлих боја и држите их навучене преко прозора.
Користите памучне материјале Уверите се да су чаршави у вашем дому од 100 посто памука. Одложите сатенске и полиестерске чаршаве за хладније ноћи и замените их памучним чаршавима.
Памучни материјал је прозрачнији и пријатнији за кожу.
Искључите електричне уређаје Електрични уређаји додатно загревају простор, чак и обична сијалица. Због тога се препоручује да се светло искључи како се просторија не би додатно загревала.
Такође, искључите све електронске уређаје и утикаче из утичнице. Могу да емитују топлоту чак и када се не користе.
Трикови са вентилатором Током врелих летњих дана многи расхлађују простор уз помоћ вентилатора.
Многи људи користе вентилатор тако што га окрећу тамо где се налазе. Ипак, бољи ефекат хлађења ћете постићи ако вентилатор поставите испред отвореног прозора како би хладан ваздух заиста могао да циркулише.
Такође, можете направити такозвани „двоструки ветар“ у просторији, којим ћете избацити топли ваздух из просторије и пустити хладнији ваздух.
Прво затворите све прозоре и врата и затворите све ролетне током дана, а ноћу урадите овај трик са вентилатором тако што ћете отворити све прозоре и поставити вентилатор уз прозор окренут ка споља.
На тај начин ћете избацити топли ваздух напоље. Поставите други вентилатор поред другог прозора, али га окрените према унутра, тако да хладнији ваздух циркулише споља ка унутра.
Постоји још један трик да боље искористите вентилатор, тако што ћете испред вентилатора поставити посуду са ледом који дува унутра и тако направити свој „клима уређај“.
Када ваздух прође преко леда, лед га хлади и врти, освежавајући хладнији ваздух у просторији.
Šta da radite kada vam mobilni telefon padne u vodu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једноставни трикови за расхлађивање простора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.