Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidovićeva platna u Majamiju

BANJALUKA - Banjalučki umjetnik Slobodan Vidović, nakon brojnih galerijskih prostora u kojima je izlagao svoja platna, sada je dobio priliku da se predstavi i u dalekom Majamiju.

Naime, on će od 30. novembra do 4. decembra učestvovati na internacionalnoj smotri umjetnosti "Spectrum Miami Art Fair". Projekat kojim će se predstaviti stvara već šest mjeseci, a kada je jedan galerista iz Majamija pogledao njegove radove, iz projekta "Bodies", pozvao ga je da dođe i izlaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ne samo u galeriji tog galeriste, već i na još dvije lokacije.

"Iako sam u početku rekao da sam tek na pola projekta, jer sam planirao da radim oko godinu i po dana, galerista je insistirao da idemo i da me predstavi na 'Spectrum Miami Art Fairu 2016', koji se održava u sklopu 'Miami Basel Art Weeka'. Riječ je o 12 slika velikih formata (170x250 cm)", pojašnjava Vidović za "Nezavisne".

Vidović će se predstaviti radovima na kojima su školjke automobila, za koje kaže da su možda nešto za šta se najduže priprema da radi u karijeri, te da su morale biti dobar izbor. Napominje da se tim motivom bavi još od svoje šeste godine, iako to možda zvuči nevjerovatno.

On pojašnjava da je "Miami Art Basel Week" najveći art fer na svijetu trenutno, te da mu je njegov galerista pomogao pri učešću na toj manifestaciji, s obzirom na to da postoji selekcija i da cijena/uplata prostora nije mala.

"Ja sam već radio u Americi, više puta od 2006. do 2009. godine, tako da to za mene nije nepoznato, ali ovaj put su potpuno druge okolnosti, drugi uslovi. Drugi je galerista, Majami je nešto drugo u odnosu na Čikago. Mogućnosti 'Art Faira' su velike, od toga da se predstavite - imate svoju galeriju - prostor i veliki broj profesionalaca i publike može da vas posjeti, pogleda uživo vaše radove i priča s vama", istakao je Vidović.

Dodaje, da je tu i tržište, tako da postoji mogućnost i da proda neki rad.

"Kad kažem profesionalaca, mislim na umjetnike, kustose, art menadžere, galeriste, direktore raznih muzeja, galerija, fondacija iz SAD, ali i iz cijelog svijeta. Mislim pozitivno i nadam se najboljem. Ogroman je posao, svaki dan do polaska, pakovanje, slanje radova, papirologija, završavanje nekih slika, viza, ambasada, karta, boravak. Puno toga, a još samo 50 dana do starta 'Spectrum Art Faira'".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.