Vidić: Nastavljam tradiciju srpskih igrača u Interu

Izvor: Politika, 04.Jul.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Nastavljam tradiciju srpskih igrača u Interu

MILANO – Novi fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je danas da očekuje da će svojim igrama ispuniti ambicije kluba i dodao da ga raduje što će nastaviti tradiciju srpskih igrača u tom timu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije predstavljen je kao prvo pojačanje milanskog kluba za narednu sezonu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

„Srećan sam što sam došao u jedan od najvećih klubova na svetu. Pričao sam sa Dejanom Stankovićem i drago mi je da nastavljam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tradiciju srpskih fudbalera u Interu. Svideo mi se novi projekat, imamo velike ambicije i nadam se da ćemo ih ispuniti. Sve sam ostvario u Junajtedu, ali došao sam ovde da se još dokazujem”, rekao je Vidić za zvaničan sajt „neroazura”.

Pre Vidića, za Inter su igrali Stanković, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, a sadašnji član ekipe je Zdravko Kuzmanović.

Italijanski mediji preneli su da bi Vidić mogao da bude novi kapiten tima, pošto se očekuje odlazak Andree Ranokije.

„Prvo moram da obezbedim mesto u startnoj postavi. Uloga kapitena ne menja moj način igre. Dosta vrhunskih odbrambenih igrača igralo je u Interu i nadam se da ću pokazati isti taj nivo”, rekao je Vidić.

Vidić je ponikao u Crvenoj zvezdi, a igrao je još za subotički i moskovski Spartak, iz kojeg je 2006. godine prešao u Mančester Junajted.

Sa engleskim klubom osvojio je pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova. Za reprezentaciju Srbije nastupao je 56 puta i postigao je dva gola.

Tanjug

objavljeno: 04.07.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.