Video sam mrtve ljude i more: Potresna svedočenja mališana koji su preživeli HOROR NICE

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Video sam mrtve ljude i more": Potresna svedočenja mališana koji su preživeli HOROR NICE

Činjenica koja je najdublje potresla svetsku javnost u vezi sa sinoćnim terorističkim napadom u Nici, jeste ta da među stradalima i povređenima ima veliki broj dece.

Prema nekim informacijama koje su objavili svetski mediji poput britanskog Telegrafa, Dejli mejla i Foks njuza u terorističkom napadu život je izgubilo desetoro dece, dok ministar unutrašnjih poslova Francuske, Bernar Kaznev tvrdi da je stradalo nekoliko dece, ali ne precizira njihov tačan broj. Postoje i podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je dvoje dece preminulo po prijemu u bolnicu.

Pročitajte još:

- Dvoje dece je preminulo tokom hirurške intervencije od zadobijenih povreda - saopštila je bolnica i dodala da je nekoliko dece i dalje u kritičnom stanju.

Otac i sin iz Sjedinjenih Američkih Država prve su identifikovane žrtve napada u Nici. U pitanju su Šon Koupland i njegov sin Brodi iz Teksasa.

Americans Sean Copeland and his son Brodie died in the #NiceFrance terrorist attack, a relative tells BuzzFeed News pic.twitter.com/qddMTFZmg6

Vlada Francuske obezbedila je psihijatrijsku pomoć za svedoke koji su gledali užasne scene na šetalištu u Nici. Među očevicima je i veliki broj dece.

Skander, 5 ans, est venu raconter ce qu'il a vu aux psychologues du centre d'aide aux victimes #Nice pic.twitter.com/Xe5bv1idSB

- Video sam mrtve ljude i more. Video sam lošeg čoveka kroz prozor automobila - rekao je Skander (5), koji je nacrtao šta je video.

Još je neizvesna i sudbina celog jednog odeljenja nemačke osnovne škole "Paula First" iz Berlina koje se u trenutku napada nalazilo na ekskurziji u Nici.

Izveštaji nemačkih medija kažu da su najmanje tri osobe sa nemačkim državljanstvom poginule.

- Sve što mogu da kažem je da je u Nici bilo jedno školsko odeljenje, u ovom trenutku više nemamo informacija. Tražim vaše razumevanje a mi ćemo naravno obavestiti roditelje pre medija - rekao je zvaničnik nemačkog ministarstva prosvete.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.