Vicepremijer Hrvatske u zatvoru zbog ubistva dvoje ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicepremijer Hrvatske u zatvoru zbog ubistva dvoje ljudi

Bivši vicepremijer Hrvatske Radimir Čačić moraće u zatvor zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. godine, potvrdio Županijski sud u Zagrebu.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu mađarskog suda, pa će bivši prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Radimir Čačić morati u zatvor zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. u Mađarskoj u kojoj su poginule dve osobe, pišu hrvatski mediji.

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu juče je većalo o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odluci suda u mađarskom gradu Kapošvaru, a sudija Ivana Čalić najavila je da će odluka biti objavljena pošto bude prosleđena strankama u postupku.

Pozivajući se na izvore iz suda, zagrebački Jutranji list je objavio da je zagrebački sud gotovo u potpunosti prihvatio presudu mađarskog suda po kojoj je bivši prvi potpredsednik vlade osuđen na 22 meseca zatvora, od kojih će polovinu sigurno morati da odsluži u zatvoru u Hrvatskoj.

Na odluku sudskog veća postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu koja eventualno može na mesec ili dva odložiti izvršenje presude. Iako Čačić kaznu želi da služi u Hrvatskoj, sa odlukom suda u Zagrebu moraju da se slože i Mađari, navode mediji.

Sud u mađarskom gradu Kapošvaru osudio je u novembru prošle godine tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Hrvatske i ministra privrede Radimira Čačića drugostepeno na godinu i deset meseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. u kojoj su poginule dve osobe.

Čačić se istog dana povukao sa svih dužnosti u Vladi, ali je ostao predsednik Hrvatske narodne stranke koja je deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj, do redovne izborne skupštine te stranke.

Prvostepenom presudom mađarskog suda Čačić je bio osuđen na uslovnu kaznu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.