Vi koji palite strnjike, pomislite na nešto drugo VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vi koji palite strnjike, pomislite na nešto drugo VIDEO

Beograd -- Vatrogasci ovih dana nažalost imaju mnogo posla. Gore njive širom čitave Srbije i čini se da apeli ne pomažu.

Najkritičnije je za vikend bilo na potezu od Obrenovačkog puta do Ostružnice, gde je samo u nedelju bilo više od 50 intervencija vatrogasaca. Na sreću, svi požari su ugašeni, kaže Miloš Majstorović, komandant vatrogasne brigade za TV Prva.

"Beogradski vatrogasci imali su pakleni vikend, preko 130 intervencija, od kojih je 120 na otvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostoru, što je višestruko više od proseka koji bi trebalo da bude tokom ovog dela godine", kazao je on.

On kaže da očekuje da ljudi nastave s takvim neodgovornim ponašanjem i upozorava da od toga postoje višestruke opasnosti. "Pre svega, dim koji se razvije na tom mestu može da ometa saobraćaj. Znate što se dogodilo u Jagodini zbog magle, a dim je nepredvidiv jer se ne zna u kom pravcu će ga vetar odneti", kaže Majstorović.

On je apelovao na sve koji pale strnjike da to više ne čine. "Zamolio bih sugrađane da to posmatraju na jedan drugačiji način nego do sada. Vatrogasci Beograda su sa svim svojim resursima, vatrogascima i svim vozilima, vikend proveli na otvorenom prostoru. Mi smo u nekim trenucima možda i rizikovali da u drugim intervencijama, na primer saobraćajnim nezgodama ili požarima u stambenom objektu ostanemo bez ljudstva i tehnike", kaže on.

"Neka svako ko to radi pomisli da bi vatrogasci možda trebalo da budu na drugom mestu, spasu ljudski život pre svega, a i materijalna dobra. Na ovim požarima nema materijalne štete i to je ono što nas ne brine. Posledice su po ljudsko zdravlje zbog dima koji se stvara", upozorio je Majstorović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.