Vežba greškom protumačena kao oružani napad

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 20:30

Vežba greškom protumačena kao oružani napad

Vežba odbrane od naoružanog napadača u vazduhoplovnoj bazi Tindal na Floridi dovela je do zabune.

Zbog vežbe su na lice mesta izašle desetine policijskih, vatrogasnih i vozila hitne pomoći.

Portparol baze Tindal Skot Džonson rekao je medijima u utorak da je baza sprovodila vežbu, ali da na neki način ta informacija nije došla do nadležnih.

Na zvaničnom tviter nalogu vazduhoplovne baze navodi se da se ovakve vežbe sprovode redovno kako bi testirali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremnost na pretnje.

"Tokom vežbe, pravi poziv upućen je iz susedne zgrade na broj 911 (telefon za hitne slučajeve u SAD), što je dovelo do reakcije 325. eskadrona bezbednosnih snaga", navodi se u poruci na ovoj društvenoj mreži.

Kako se dodaje, takođe su se pojavile spasilačke službe, koje su proverile zgradu, postarale se da nema pretnji i objavile da je sve u redu.

"U tom trenutku nastavili smo normalne aktivnosti", kažu iz vazduhoplovne baze Tindal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.