Vežba Vek pobednika: Počele pripreme na Pešteru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba "Vek pobednika": Počele pripreme na Pešteru

Na Pešteru su danas počele pripreme za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018", koja će biti održana 9. i 10. novembra povodom obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Biće to najveća vojna vežba poslednjih godina, a pripadnici Vojske Srbije izvešće je na 10 lokacija širom Srbije, u slavu i čast srpskih junaka koji su vojevali velike bitke i odlučili ishod Velikog rata pobedonosnim pohodom od Solunskog fronta do slobode za celu Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Pripadnike Vojske Srbije na Pešteru, koji se već pripremaju za predstojeću vežbu, danas su obišli ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Ministar Vulin rekao je za Tanjug da je "Vek pobednika" vežba koja treba da pokaže pravo stanje naše vojske i njenu punu sposobnost da zaštiti teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje i da odgovori "na baš svaku pretnju".

"Oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije vežbaće 9. i 10. novembra na oko 600 borbenih vozila i 24 vazduhoplova. U ovom trenutku na poligonu Pešter nalaze se pripadnici Druge brigade Kopnene vojske, koji su preuzeli svoje zadatke i pripremaju se za vežbu", rekao je ministar za Tanjug i dodao da je stanje tehnike odlično i da je najvažnije to što je moral svih pripadnika na najvišem nivou.

"Svi su zaista spremni da sve zadatke ispune i da pokažu koliko im je stalo", kaže ministar, uveren da je "Vek pobednika" vežba koju će, kaže, posmatrati vrlo pažljivo čitav svet.

"Mi smo toga veoma svesni i radujemo se što ćemo moći da pokažemo snagu naše vojske", zaključio je Vulin.

General Mojsilović istakao je da jedinice koje su ministar i on danas obišli na Pešterskoj visoravni obavljaju svoje planske aktivnosti i uvežbavaju se za predstojeću vežbu povodom sto godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

"Moral vojnika, angažovanih na vežbi, na veoma je visokom nivou. Očekujem uspešnu realizaciju i ispunjavanje svih ciljeva koje je državno rukovodstvo postavilo pred nas", rekao je načelnik Generalštaba za Tanjug.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.