Vežba Kfora na Kosovu

Izvor: S media, 12.Okt.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba Kfora na Kosovu

Medjunarodne kosovske snage (Kfor) počeće danas operativnu vežbu rasporedivanja snaga u pokrajini koja će trajati do 8. novembra.

Kako je saopšteno iz Kfora, vežba pod nazivom "Balkanski soko", obavlja se po naredenju Komande združenih NATO snaga u Napulju

"Ova vežba nije odgovor, niti priprema za bilo kakvu postojeću ili očekivanu situaciju na Kosovu. Njen cilj je da omogući NATO snagama da održe visok stepen gotovosti i da budu spremne za brzo razmeštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao odgovor na bilo koji scenario", navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi da, poput vežbi izvedenihe u proteklih nekoliko godina, i ova "šalje jasnu poruku da NATO ostaje posvećen miru i stabilnosti u regionu Balkana".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.