Veto Rusije na UN rezoluciju o klimatskim promenama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 20:04

Veto Rusije na UN rezoluciju o klimatskim promenama

Rusija je danas stavila veto na rezoluciju Ujedinjenih nacija, prvu ovog tipa, koja je klimatske promene predstavila kao pretnju za međunarodni mir i stabilnost.

Nacrt rezolucije su napravili Irska i Niger, i u njoj se traži "uključivanje informacija o bezbednosnim implikacijama klimatskih promena“ kako bi Savet bezbednosti UN mogao "da posveti dužnu pažnju svim osnovnim uzrocima sukoba ili uvećanju rizika", preneo je AP.

Od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se tražilo takođe da bezbednosne rizike vezane za klimu učini "centralnom komponentom" strategije za prevenciju sukoba i da izveštava o tome kako da se reše rizici na konkretnim žarištima.

Od 193 članice UN, 113 je podržalo predlog, među kojima i 12 od 15 članica SB.

Međutim, Indija je bila protiv, Moskva je stavila veto, a Kina je bila uzdržana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija uložila veto na rezoluciju Ujedinjenih nacija

Izvor: B92, 13.Dec.2021

Rusija je stavila veto na rezoluciju Ujedinjenih nacija, prvu ovog tipa, koja je klimatske promene predstavlila kao pretnju za međunarodni mir i stabilnost...Nacrt rezolucije su napravili Irska i Niger, i u njoj se traži "uključivanje informacija o bezbednosnim implikacijama klimatskih promena“...

Nastavak na B92...

Rusija stavila veto na UN rezoluciju o klimatskim promenama

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2021

Rusija je danas stavila veto na rezoluciju Ujedinjenih nacija, prvu ovog tipa, koja je klimatske promjene predstavlila kao prijetnju za međunarodni mir i stabilnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.