Veterinarska inspekcija: Riba u Srbiji može da se jede

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterinarska inspekcija: Riba u Srbiji može da se jede

Načelnica Veterinarske inspekcije Srbije Sanja Čelebićanin izjavila je danas da je riba na tržištu Srbije bezbedna za ljudsku ishranu.

Inspekcija ne preporučuje kupovinu ribe od alasa

Ona je na konferenciji za novinare upozorila građane da kupuju ribu na za to predviđenim mestima i izbegavaju kupovinu direktno od ribara na neregistrovanim pijacama i improvizovanim tezgama da ne bi došli u kontak sa ribom koje nije prošla obavezan veterinarsko-sanitarni pregled.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

"Nema razloga za paniku, ni kada je reč o ribi pre svega somu, štuki i smjuđu, koja je u rekama Srbije zaražena crvom parazitima", kazala je Čelebićaninova.

 

Ona je objasnila da je taj crv vidljiv golim okom jer je dugačak četiri do sedam centimetara i nalazi se u digestivnom traktu ili mišićima ribe. Čelebićaninova je ponovila da je riba bezbedna za ishranu ukoliko se dobro termički obradi, a to podrazumeva kuvanje ili prženje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.