Veterani i mladi akcijaši na ORA Ribariće

Izvor: RTS, 28.Jul.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani i mladi akcijaši na ORA "Ribariće"

Sto trideset brigadira iz četiri države na radnim akcijama u Novom Pazaru. Zainteresovanih je bilo mnogo više, ali kapaciteti ovog puta nisu dovoljni da sve ugoste. Rame uz rame veterani i omladinci.
Druženje i stvaranje novih prijateljstava. Nemerljiv značaj i za grad. Čistili su Ribaričko jezero, okolinu Đurđevih stupova, tvrđave Gradinu i Ras.

Maša Vukas, iz Beograda kaže da su došli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da rade i upoznaju drugi narod, da se druže.
"Moja majka je članica kluba akcijaša iz Skopja", objašnjava Viktorija Radomirovska iz O. Ljubav prema akcijama mi se rodila nakon njenih priča kako je kao omladinka išla po akcijama, koliko joj je bilo lepo i kako su se družili.
Ideja je nastala spontano i o njoj se u gradu dosta givorilo proteklih par meseci. Nisu mogli da prime sve zainteresovane akcijaše ali sigurno hoće naredne godine.
"Tu su iz Ohrida, Kumanova, Beograda i Novog Pazara", kaže Elvir Hodžić, pomoćnik komandanta ORA "Ribariće". "Trenutno radimo na čišćenju plastične ambalaže i krčenju šiblja."
Nismo izdržali a da ne pitamo, ko bolje radi. Veterani ili omladinci.
Stariji, smatra Kiro Dimovski iz Bitolja:
"Samo nas starije da gledaš. Meni se puno dopalo ovo. Ono što sam sinoć video na otvaranju u Novom Pazaru, to me vratilo 50 godina unazad i više."
"Ima nas dosta. Ovde smo da pomognemo", kaže Ajša Zahitović, iz Novog Pazara. "Ima i iz drugih država i gradova. Tu se družimo. Zajedno smo. Pomažemo jedni drugima."
Organizatori akcije su grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija SEDA, kao i brojne novopazarske organizacije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.