Veština sticanja poverenja

Izvor: Blic, 21.Sep.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veština sticanja poverenja

Počeli ste da radite u novoj firmi. Došli ste u sredinu u kojoj se već svi godinama poznaju i sarađuju. Pitate se kako izgraditi poverenje među novim saradnicima? Jer, većina zaposlenih na nove i posebno na mlađe kolege gleda skeptično.

To je još izraženije u ovom vremenu krize kada je i strah za opstanak na radnom mestu veći nego u vremenima stabilinije privrede.

Ali, vi morate naći načina da steknete poverenje među kolegama i nadređenima i da im se dokažete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojim radom - oni su vam potrebni za vaš profesionalni napredak.

Evo nekoliko saveta kako steći poverenje među kolegama:



Zatražite i druga mišljenja


Uključite vaše saradnike u raspravu oko projekta na kojem radite. Zatražite njihovo mišljenje. Dajte im do znanja da želite s njima da sarađujete i da na vas ne bi trebalo da gledaju kao na žestoku, samodovoljnu ili čak nadmenu konkurenciju.



Podelite uspeh sa ostalim kolegama


Nakon uspešno obavljenog zadatka, zahvalite u e-mailu svim kolegama koji su vam pomogli.

Na taj način će vaše kolege uvideti da ne želite da svu slavu prigrabite samo za sebe.



Budite poverljivi


Budite osoba od reči. Utisak poverljive i profesionalne osobe ostavićete ako vaše teme prilikom razgovora budu strogo poslovne i potkrepljene s mnoštvom informacija.



Dopustite da stručnjaci obavljaju svoje zadatke


Pustite da stručnjaci obavljaju svoje poslove. Imajte na umu da kad radite u timu, tada svaki zaposleni zna svoja zaduženja.



Budite profesionalni


Kako govorom, tako se i držanjem ponašajte profesionalno. Čak i kada se vaši suradnici ne ponašaju profesionalno prema vama, vi ne odstupajte od svojih stavova.

Izvor: shreveporttimes.com

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.