Vesić poručio: Situacija u Beogradu POD KONTROLOM, sve ekipe MAKSIMALNO ANGAŽOVANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić poručio: Situacija u Beogradu POD KONTROLOM, sve ekipe MAKSIMALNO ANGAŽOVANE

Na teren su upućene ekipe Beogradvoda sa pumpama i Beogradski vodovod i kanalizacija, kao i ekipe Gradske čistoće sa specijalnim vozilima i cisternama za crpljenje vode

Sve gradske ekipe angažovane su u pojačanom stepenu zbog obilnih padavina i nevolja koje su izazvale u mnogim delovim Beograda, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da najviše problema ima u zoni Kijevskog potoka u slivu Topčiderske reke. 

Pročitajte i:

Tamo je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako prenosi Beoinfo, došlo do izlivanja Kijevskog potoka čime je ugroženo više od dvadeset kuća.

Policija je zatvorila i jedan deo prilaza tom delu naselja, pa ekipe vodoprivrednih preduzeća prilaze s druge strane.

Ima problema i u naselju "Ljubiša Jelenković", takođe u Rakovici.

.

- Na teren su izašle i ekipe Centra za socijalni rad u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, kako bi se pružila pomoć najugroženijim porodicama, a majke sa decom sklonile u sigurnu kuću. "U saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje otvorićemo i jednu školu ukoliko je neophodno prihvatiti evakuisana lica. Dodatna pomoć biće poslata i Barajevo, gde je problem u centru naselja i ugroženo je deset kuća, kao i Vraniću. Preventivno su poslati džakovi u Obrenovac i Lazarevac - rekao je Vesić.

On je rekao da je obim padavina premašio sve najave i upozorenja RHMZ-a te da očekuju padavine i u toku noći.

U centralnim delovima grada palo je više od 30 litara po metru kvadratnom. Lokalno je palo i više od 50 litara po kvadratnom metru. Očekuje se, do kraja sutrašnjeg dana, dodatnih 20 litara.

- Ekipe svih preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja. Situacija je pod kontrolom i pozivam građane da se pridržavaju uputstava nadležnih organa kako bismo zajedno prevazišli probleme koje stvorila nepogoda - naveo je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.