Vesić otvorio rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 15:59

Vesić otvorio rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu

Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić otvorio je danas rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu i potpisao sa Kancelarijom za dualno obrazovanje memorandum o saradnji na razvoju trening centara u vazdušnom, zelezničkom i vodenom saobraćaju. Vesić je istakao da je u rekonstrukciju trening centra uloženo više od tri miliona evra, te da će to omogućiti školovanje 120 pilota godišnje.

Naglasio je da će oni na ovom mestu sticati i međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << licence.

Vesić je dodao da će uskoro i u Vazduhoplovnoj akademiji moći da se obrazuju i kadrovi iz BiH, Severne Makedonije, Turske i Albanije.

On je ocenio da, zahvaljujući ekspanziji vazdušnog i železničkog saobraćaj, Srbija postaje logistički hab ovog dela Evrope.

U novom trening centru biće postavljen simulator Erbas A320, a najavljena je i rekonstrukcija dodatnih objekata u kojima će biti simulator za ATR.

Ministarstvo je potpisalo memorandum sa Kancelarijom za dualno obrazovanje Vlade Srbije, čija je direktorka Gabrijela Grujić rekla da je ovo nastavak uspešne saradnje u umrežavanju energije znanja i institucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena rekonstruisana zgrada trening centra Vazduhoplovne akademije u Beogradu

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

Rekonstruisana zgrada Vazduhoplovnog trening centra Vazduhoplovne akademije, otvorena je danas u Beogradu, saopštilo je Ministartvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.