Vesić obišao radove na sanaciji fasade u Masarikovoj ulici: Za lepši Beograd moramo svi da se uključimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić obišao radove na sanaciji fasade u Masarikovoj ulici: Za lepši Beograd moramo svi da se uključimo

Velika gradska akcija uređenja fasada

U okvriru velike gradske akcije uređenja fasada, JKP "Parking servis" započeo je obnovu i sređivanje fasade na garaži "Masarikova".

Vesić: Počela rekonstrukcija fontane ispred JDP

Tim povodom, radove na sanaciji fasadne obloge obišli su Gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

- Razlog zbog kojeg smo danas ovde je da skrenemo pažnju drugim javnim institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u gradu da krenu da uređuju svoje fasade kao što grad uređuje fasade koje su pod zaštitom države. Kao što i sami znate mi smo od 170 fasada, koliko je planirano za ovu godinu, završili već 120 a do kraja godine u planu je još 60, a za sledeću godinu planiramo još 200 u centru grada. Naterali smo naša javna preduzeća da uređuju svoje fasade u svom trošku iz prostog razloga što to nije obaveza samo grada. Parking servis je prvo preduzeće koje je to uradilo. Mi pozivamo i druge institucije da uređuju svoje fasade. Mi ćemo verovatno do kraja godine pravilnicima u gradu predvideti obavezu da kompanije na svakih nekoliko godina obnavljaju svoju fasadu. Tako ćemo polako uvoditi red jer ako hoćemo da sredimo Beograd, moramo svi da se uključimo - rekao je Goran Vesić.

Radovi na sanaciji ove javne garaže obuhvataju gotovo 2.000 metara kvadratnih na uličnoj, bočnim i dvorišnim fasadama.

Na bočnim stranama garaže u toku je obijanje i uklanjanje oštećenih delova malterisane fasade, koja će potom biti obrađena i obojena identično kao postojeća. Radnici će tokom naredna 2 meseca restaurirati oštećene metalne elemente, odmastiti i zaštiti ih, dok će dotrajale ploče, koje su u lošem stanju, biti zamenjene novim. Prilikom bojenja fasade, JKP "Parking servis" koristiće nove boje, koje su otporne na sve vremenske uslove. Dizajn same spoljašnjosti garaže neće se menjati, stoga će fasada garaže u Masarikovoj ulici zadržati karakterističan izgled.

Gradski menadžer najavio je i instalaciju stanice za plaćanje platnim karticama u ovoj garaži, kao i program uređenja stambenih zgrada.

- Mi ćemo u budućnosti kreirati određene programe sa stanarima stambenih zgrada da deo sredstava za obnovu fasada odvoje oni, kao stanari, a deo mi. Pored toga, mi radimo još jedan program a to je energetska efikasnost zgrada. Što se tiče stanara, biće potreban drugi pristup. To je nešto će nas čekati u budućnosti. Za sada je fokus na ovim fasadama na javnim zgradama - zaključio je Gradski menadžer.

JKP "Parking servis" je u okviru ove akcije, tokom ove i prošle godine, izgradio nove fasade na centralnim garažama "Zeleni venac" i "Obilićev venac", dok će garaža "Masarikova" novi izgled dobiti početkom oktobra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.