Vesić: Spremni smo za otvaranje SOS vrtića VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 07:49

Vesić: Spremni smo za otvaranje SOS vrtića VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govorio je u jutarnjem programu TV Prve o dobijanju posebnih dozvola za kretanje tokom policijskog časa u Beogradu.

"Kada sve ovo bude završeno pokazaće se da je ovaj vikend bio ključni", kaže Goran Vesić o predstojećem najdužem policijskom času.

Dodaje i da sve dežurne službe u Beogradu rade, i u svim javnim preduzećima postoje dežurne ekipe.

"Sve radi i grad mora da funkcioniše", kaže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako navodi, ne očekuje probleme sa poštovanjem mera, iako su postojali pojedinačni slučajevi neodgovornog ponašanja.

Sada je preko opština moguće dobijati dozvole za kretanje tokom policijskog časa ukoliko neko čuva osobe kojima je potrebna neka, to se odnosi i na roditelje dece sa autizmom i posebnim potrebama. MUP, prema Vesićevim rečima, brzo reaguje i daje te dozvole, i odgovor se vraća u 24 sata nakon podnošenja zahteva.

"Trudimo se da ljudima maksimalno izađemo u susret", ojašnjava Vesić.

Prema rečima Vesića, grad ima bolje rešenje od Centra za socijalni rad za zbrinjavanje dece čiji su roditelji zaraženi koronavirusom, i objašnjava da je grad spreman da otvori SOS obdaništa koja bi radila 24 sata.

Opširnije u video prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.