Vesić najavio KRAJ RADOVA u Beogradu, ali i da svi zadovoljno čekaju početak nove školske godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić najavio KRAJ RADOVA u Beogradu, ali i da svi zadovoljno čekaju početak nove školske godine!

Cilj je da se Beogradu vrati nekadašnji sjaj

Mi se u Beogradu radujemo prvom septembru, jer nama ove godine polazi 17.148 prvaka u školu, 633 dece više nego prošle godine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući u Jutarnjem proramu RTS-a.

- Grad je tokom leta uložio oko 100 miliona dinara u rekonstrukciju više od 90 škola i 175 miliona u vrtiće. Radimo Osnovnu školu "Ivo Lola Ribar"" u Begaljici koja će biti završena 2. oktobra i mogu reći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sa velikim zadovoljstvom čekamo početak školske godine. Na ulicama će biti 1.200 autobusa što je 25 odsto više nego u letnjem redu vožnje i sve će biti spremno za početak nove školske godine - kazao je gradski menadžer.

Govoreći o radovima u gradu Vesić je podsetio da su u toku radovi na desnoj strani Bulevara oslobođenja koji će biti završeni 22. oktobra, kada će i kompletan bulevar biti pušten u saobraćaj. Sama Slavija biće završena 16. novembra, odnosno kompletan pravac Ruzveltova, Slavija, Bulevar oslobođenja, a deo koji se sada radi, između Ruzveltove i Kraljice Marije biće završen 22. septembra, rekao je Vesić.

- Na Brankovom mostu u pitanju je ogroman zahvat jer se on sastoji iz tri dela iz  različitih vremenskih perioda: stubovi su sa Mosta kralja Aleksandra iz 30-tih godina prošlog veka, jedna polovina građena je 50-tih godina, a 70-tih druga polovina. Jedna polovina mosta bila je u jako lošem stanju i mi smo morali, da bi sačuvali bezbednost ljudi i automobila koji prolaze tim mostom da zamenimo kompletne čelične konzole ispod tog dela mosta što je 40 tona novog čelika i sada se dosta radi ispod samog mosta. Mi se trudimo da svi radovi budu urađeni u najkraćem roku i to se vidi po tome što recimo radovi u Ruzveltovoj i Bulevaru oslobođenja traju šest meseci dok su recimo naši prethodnici u Skupštini grada napravili ugovor sa izvođačem za Vojvode Stepe koja je tri puta manja deonica a koji se radio 12 meseci. Naravno, radovi moraju da budu uređeni najkvalitetnije moguće i znamo da svi radovi utiču na život građana ali dugo se nije ulagalo infrastrukturu pa će tako i narednih godina biti radova - ističe Vesić.

On je podsetio da svi Beograđani znaju da se dugo nisu radili ozbiljni radovi.

- Urađene su dve ulice ranije, Bulevar kralja Aleksandra i Požeška ali da se radilo ozbiljno na infrastrukturi - nije. Najveći problem Beograda je nedostatak infrastrukture. Mi smo za poslednje tri godine uspeli da uradimo i rekonstruišemo 646 ulica ukupne dužine 325 kilometara i "Putevi Srbije" su uradili oko 110 kilometara ulica na teritoriji Beograda. Pored toga naše gradske opštine su uradile preko 100 kilometara nekategorisanih puteva koji su u njihovoj nadležnosti ali takođe novcem iz gradskog budžeta. Uradili smo i 113 kilometara kanalizacije i 283 kilometara vodovoda. Pokrenuli smo ponovo projekat Makiš-Mladenovac gde će do 2021. godine svi građani Mladenovca ali i sva usputna naselja od Grocke preko Sopota do delova Zvezdare dobiti dobiti gradsku vodu što su važne infrastrukturne stvari - ističe gradski menadžer.

On je podsetio da u Beogradu ima preko 1.100 gradilišta, od čega gradskih ima sigurno u ovom trenutku šezdesetak i to ne samo u centru Beograda. Radovi u centru Beograda se najviše vide, ali radi se i u Obrenovcu radi se u Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj i drugde. Mi kao grad moramo da ulažemo u infrastrukturu jer ona ima svoj vek trajanja kao i sve drugo, rekao je gradski menadžer.

Odgovarajući na primedbe da se grad uređuje pre izbore, Vesić ukazuje da to nije tačno.

- To mogu da govore samo oni koji su ove tri-četiri godine prespavali, jer se grad konstantno već tri godine uređuje i uređivaće se i dalje i ništa se sada posebno ne dešava u odnosu na ono što se ranije dešavalo. Mi smo uspeli neke projekte da pokrenemo jer je potrebno godinu-dve da se sve završe i sada su ti projekti došli na realizaciju. Tako danas već znamo i šta ćemo raditi 2018, 2019. i 2020 - kaže Vesić.

On je istakao da je uređenje grada od velike važnosti kako za Beograđane, tako i za one koji ga posećuju i najavio nova rešenja čiji će cilj biti da Beograd vrati svoj nekadašnji sjaj.

- Fasade koje sada vidite, njih 120, a sledeće godine biće ih nadam se oko 200 su pod zaštitom države i njih radi Grad Beograd i mnogi građani su iznenađeni kako one sada izgledaju. Mi ćemo u narednih nekoliko meseci doneti određene pravilnike u gradu koji će regulisati obavezu održavanja fasada u gradu. Tu mislim na pravna lica, kompanije i državne institucije, pošte, škole i time ćemo sigurno urediti trećinu gradskih fasada u centru grada. Što se tiče stanara mi ćemo kreirati određene programe u narednim godinama gde ćemo nuditi da grad da svoje učešće i da zajedno radimo. I naravno radićemo stvari kroz energetsku efikasnost što stanare neće koštati ali će taj posao raditi kompanije koje se time bave i koje će se naplaćivati kroz uštedu energije. Nama su fasade važne jer su one izlog grada i već sada grad izgleda drugačije, jer kad pogledate kako na primer sada izgleda Kosančićev venac vidite kako Beograd može da bude lep - istakao je Goran Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Beogradu 633 đaka prvaka više nego prethodne godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2017

U Beogradu ove godine 1. septembra u školu kreće 633 đaka prvaka više nego prošle godine, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić...Beograd ove godine, po njegovim rečima, ima 17.148 đaka prvaka...On je za RTS rekao da je grad tokom leta uložio oko 100 miliona dinara u rekonstrukciju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.