Vesić i ambasador Meksika: Uoči svetskog kongresa Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić i ambasador Meksika: Uoči svetskog kongresa Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije

U Beogradu 26. jula od 20.30 sati na Trgu Nikole Pašića biće Veče latinoameričke muzike i plesova

Gradski menadžer Goran Vesić i ambasador Republike Meksiko Marko Antonio Garsija Blanko razgovarali su o Svetskom kongresu Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije (FIEALC), koji će se održati od 25. do 28. jula ove godine u Beogradu.

Vesić otvorio radove na uređenju biciklističke staze do Ušća: Grad ulaže u biciklizam!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Zajedno sa ambasadorom Meksika u delegaciji su bili predstavnici ambasada Bolivije i Brazila.

Osamnaesti svetski kongres Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije (FIEALC) okupiće u Beogradu 412 naučnika, univerzitetskih profesora, doktoranada i drugih predstavnika iz 44 zemlje.

Ova međunarodna federacija okuplja više od 130 obrazovnih i naučnoistraživačkih institucija iz čitavog sveta. Među gostima kongresa posebno izdvajamo Alvara Garsiju Linera, potpredsednika Republike Bolivije, Fernarda Grifita, ministra kulture Republike Paragvaj i akademika Vladimira Davidova, direktora Instituta za Latinsku Ameriku Ruske akademije nauka i savetnika predsednika Putina za Latinsku Ameriku.

Vesić je u razgovoru sa gostima rekao da je ponosan što je Beograd domaćin jednog od najznačajnijih međunarodnih naučnih skupova koji se bavi latinoameričkim i karipskim studijama.

- Bićemo dobri domaćini uglednim naučnicima iz čitavog sveta i verujem da ćete, osim što ćete upoznati Beograd i Srbiju, imati i priliku da osetite poznato srpsko gostoprimstvo. Građani Srbije gaje veliko prijateljstvo i poštovanje za latinoameričke i karipske države, između ostalog jer većina zemalja ovog regiona nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije – rekao je Vesić i poručio da nikada nećemo zaboraviti prijateljstvo i podršku koju dobijamo od ovih država.

Gradski menadžer je pozvao građane Beograda da 26. jula od 20.30 sati na Trgu Nikole Pašića posete Veče latinoameričke muzike i plesova, koje se organizuje u čast kongresa i tako se upoznaju sa kulturom zemalja Latinske Amerike.

U delegaciji Beograda bile su i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda, i Ivona Jevtić, vršilac dužnosti gradskog sekretara za kulturu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.