Vesić: Za stanare iz Vidovdanske biće izgradjena nova zgrada po hitnom postupku

Izvor: Beta, 21.Jul.2021, 15:36

Vesić: Za stanare iz Vidovdanske biće izgradjena nova zgrada po hitnom postupku

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je postignut dogovor sa svih sedam vlasnika stanova iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici da za njih Direkcija za gradjevinsko zemljište izgradi novu zgradu po hitnom postupku, na osnovu Zakona o prirodnim katastrofama.Vesić je za televiziju Prva izjavio da će vlasnici stanova u Vidovdanskoj dobiti u novoj zgradi stanove iste kvadrature, a da će svoje vlasništvo nad stanovima u urušenoj zgradi preneti na grad, koji će zatim potraživati naknadu štete na svoje ime od investitora susedne zgrade, zbog čije je izgradnje došlo do urušavanja."Svih sedam vlasnika stanova moraju da prihvate istovremeno taj predlog, oni su ga danas prihvatili", rekao je Vesić i dodao da će stanari urušene zgrade biti smešteni u prazne gradske stanove gde će moći da žive dok se ne završi nova zgrada.On je dodao da odluka o tome da li će moći da pokupe svoje stvari iz urušene zgrade "nije na gradu jer je Sektor za vanredne situacije zabranio ulaz u zgradu", i da će o tome biti zatraženo mišljenje Gradjevinskog fakulteta."Na osnovu stava Gradjevinskog fakulteta uradićemo sve što je moguće. Mi kao grad ćemo izneti njihove stvari koje ćemo čuvati u gradskom magacinu", kazao je Vesić.On je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vesić: Stanari iz urušene zgrade na Vračaru dobuće novu zgradu

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2021

Grad Beograd će srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgradiće u roku od godinu dana novu na istom mestu, tako da će svi vlasnici stanova dobiti u novoj zgradi stanove iste kvadrature.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.