Vesić: Za kapitalne projekte u budžetu izdvojeno 423 milijarde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 16:00

Vesić: Za kapitalne projekte u budžetu izdvojeno 423 milijarde

Budžetom za 2023. godinu za kapitalne projekte, odnosno razvoj infrastrukture predviđeno je 423,9 milijardi dinara, odnosno 3,6 milijardi evra, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je ova suma veća tri puta od one koja je u istu svrhu uložena u periodu od 2008 do 2012. godine.

Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije gde se raspravlja o predlogu budžeta za sledeću godinu on je istakao da su pruge pre 2012. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bile u katastrofalnom stanju, a da danas Beograd i Novi Sad spaja brza pruga, te da se završetak brze pruge do Subotice očekuje 2025. godine.

Prema njegovim rečima, budžetom za 2023. je predviđeno projektovanje brze pruge do Niša, pa će građani Srbije 2028. godine moći da putuju brzom prugom od Niša do Budimpešte.

Naveo je takođe da je predviđena i obnova 150 kilometara pruge Stalać Kraljevo Rudnica, rekonstrukcija pruge Valjevo Vrbnica, što će, nakon obnove dela pruge Resnik Valjevo, značiti da je pruga Beograd Bar, sa srpske strane, potpuno obnovljena.

Vesić je dodao i da su predviđene pare za postrojenja za preradu i prečišćavanje otpadnih voda, kao i 6.095 km kanalizacije u 110 lokalnih samouprava kao i za izgradnju postrojenja za upravljanje otpadom, što će obuhvatiti 3,4 miliona ljudi.

Ocenio je da se sve što se čulo u parlamentu, svodilo na to da u vladi postoje reciklirani kadrovi.

Hvala bogu, ima ko i da vas reciklira, pošto vi niste nikakvi kadrovi, i niste u stanju da uradite ništa, ni da građanima ponudite bilo sta, rekao je Vesić.

Izneo je očekivanje da pošto nije čuo nijednu primedbu na budžet, da opozicija za njega glasa.

Ko glasa protiv budžeta, on je protiv svih projekata, protiv Moravskog, Fruškogorskog koridora, brze pruge, auto-puta Kuzmin Sremska Rača, autoputa Požega Boljare, Požega Kotroman rekao je Vesić I dodao da građani treba jasno da vide ko je za razvoj Srbije, a ko za politikanstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vesić: Za kapitalne projekte u budžetu izdvojeno 423 milijarde

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Dec.2022

BEOGRAD – Budžetom za 2023. godinu za kapitalne projekte, odnosno razvoj infrastrukture predviđeno je 423,9 milijardi dinara, odnosno 3,6 milijardi evra, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je ova suma veća tri puta od one koja je u istu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.