Vesić: Rekonstrukcija Slavije od 15. juna do 15. novembra

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Rekonstrukcija Slavije od 15. juna do 15. novembra

Tender za uređenje Trga Slavija biće završen 12. maja i posle predviđenih procedura do 15. juna mogli bi da počnu radovi, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B. Radovi bi, ako sve bude završeno u roku, trebalo da traju oko pet meseci.

Vesić je objasnio da će Slavija imati "velelepnu fontanu", biće uređen prostor između Ulice kralja Milutina i Slavije, postojaće posebna traka samo za autobuse, a izmeštanjem autobuskih stanica sa samog trga povećaće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se prohodnost.

"Radovi će trajati 150 dana i učinićemo sve da budu kvalitetni i završeni u roku", rekao je Vesić.

Za vreme trajanja radova biće osposobljena alternativna paralelna saobraćajnica, koja će se od Makenzijeve pružati preko parkinga do Ulice kralja Milana, što će omogućiti da se saobraćaj normalno obavljati.

Govoreći o očuvanju gradića Pejtona, Vesić je istakao da se radi o privremenim objektima i da su on i gradski arhitekta Milutin Folić o tome razgovarali sa zakupcima objekata.

"Inicirali smo izradu plana detaljne regulacije za taj deo Vračara i gradić Pejton će biti posebno uređen. Biće predviđena takva vrsta delatnosti, a potom ćemo ući u rekonstrukciju, kojom će bitivraćen u prvobitno stanje prema izvornom projektu arhitekte Radovića", objasnio je Vesić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.