Vesić: Prijavite ljude koji nesebično pomažu drugima, to su naši HEROJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2020, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Prijavite ljude koji nesebično pomažu drugima, to su naši HEROJI

Beograd je grad heroja, mi smo taj status stekli u Prvom i Drugom svetskom ratu, a sada u ovoj teškoj situaciji ponovo se rađaju heroji koji daju sve što imaju, ali i sebe nesebično kako bi pomogli našim sugrađanima.

Upravo zato je moja ideja koju ćemo realizovati sa Televizijom Pink, da se za takve ljude sazna, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Na taj način će cela Srbija, a posebno grad Beograd moći da vidi kakve heroje ima. Jer svi su heroji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pekar koji daje besplatno siromašnima, i sveštenik koji svojim starijim parohijanima nosi hranu, heroji su slavni fudbaleri koji pomažu, kamermani, novinari.

Zato smo se dogovorili da otvorimo jedan mejl u Skupštini grada, herojibeograda@beograd.gov.rs na koji mogu svi građani da daju predloge o svojim komšijama ili ljudima za koje su videli da svojim gestovima pomažu građanima, a predlozi će stizati i na TV Pink  – istakao je Vesić.

On je dodao i da je sam upoznao i čuo za mnoge primere, doktora, učitelja,  psihologa, policajaca, običnih ljudi i naglasio da je naša obaveza da te ljude istaknemo.

– Naravno da ćemo se ogrešiti o mnoge, ali zato je naša ideja da se šalju predlozi, a mi ćemo posle, kada se sve završi, napraviti posebnu nagradu „Heroj Beograda”, statuu Pobednika i novčanu nagradu koja će se dodeljivati samo u vanrednikm situacijama. Jedan kredibilni žiri izabraće desetak, petnaset onih koji će poneti tu nagradu i koji će moći jednom da pričaju svojoj deci da su uradili nešto veliko u ovom teškom vremenu – istakao je Vesić.

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović je podsetio da uvek kada su neke teške situacije građani Srbije iskazuju osobine koje nisu tako prietne u normalnim uslovima. Tada su solidarniji, ozbiljniji, discplinovaniji i odgovorniji.

– Ideja je potekla od zamenika gradonačelnika Beograda, a akciju će sprovoditi Grad Beograd i televitija Pink. Svakodnevno ćemo imati različite priče o herojima iz Beograda, a predlagači će biti svi građani. Oni će slati svoje predloge, a tu su najrazličitije kategorije od volontera, pa do svih drugih. Planiramo da oko 1. maja izaberemo deset najznačajnijih i oni će dobiti Statuu Beograda, ali i novčanu nagradu.

Goran Vesić je još jednom apelovao da se poštuju sve mere Vlade Srbije i epidemiologa, posbno da stariji sugrađani ostanu kod kuće, a Grad će obezbediti sve što im je potrebno za život.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.