Vesić: Prihvatilište za decu biće useljeno u novi objekat 25. februara

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Prihvatilište za decu biće useljeno u novi objekat 25. februara

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Prihvatilište za decu Beograda biti useljeno u novi objekat 25. februara, na 60 godina od osnivanja ove ustanove.

On je istakao da će u novom prostoru, u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari biti uvećan kapacitet na 48 korisnika, koji će u novih 1.700 kvadratnih metara imati sve neophodne uslove.

–Prihvatilište od 1998 godine koristi prostor od 250 metara kvadratnih, koji nije po standardima i koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedovoljan za kapacitete ove ustanove. Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog značaja, Grad Beograd  je obezbedio novi prostor čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih i neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika.Trenutno se odvijaju radovi na uređenju dvorišta. Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem, i  deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima – istakao je Vesić.

On je podsetio da je Prihvatilište za decu ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da zbrinjava najosetljivije kategorije dece među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, decu bez roditeljskig staranja, decu ulice.

–Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece sa problemima u društvenom ponašanju. U toku godine kroz Prihvatilište prođe od 400 do 600 dece uzrasta od 7 do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Takođe uvodi se i nova usluga socijalne zaštite - Svratište za tridesetoro dece – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROBLEM STAR DVE DECENIJE Prihvatilište za decu od 25. feburara konačno u NOVOM OBJEKTU

Izvor: Blic, 03.Feb.2019

Obeležavanjem 60 godina od njegovog osnivanja, 25. februara, Prihvatilište za decu Beograda biće premešteno u novi objekat, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.