Vesić: Od petka na aerodromu pojačano prisustvo službenih lica i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja zbog divljih taksista

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 16:48

Vesić: Od petka na aerodromu pojačano prisustvo službenih lica i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja zbog "divljih" taksista

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će od petka biti pojačano prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja na aerodromu "Nikola Tesla", u cilju rešavanja problema "divljih" taksista.

Na aerodromu danas je održan sastanak predstavnika kompanije "Vansi", kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i taksi udruženja, kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste na beogradskom aerodromu.

- Prihvaćen je predlog Vlade Srbije da se od petka počne sa pojačanim prisustvom policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja - rekao je Vesić.

Ministar je poručio da je nedopustivo da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, čime remete i rad taksi službi koje legalno obavljaju svoj posao.

- Uradićemo sve da zaštitimo građane, i rešimo ovaj problem. Ovaj problem možemo da rešimo samo svi zajedno, mi iz Vlade, grad Beograd i koncesionar, svako iz svoje nadležnosti - Vesić.

On je naveo i da će biti formiran Operativni tim, na čijem će čelu biti pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ivan Divac.

- Operativni tim će se sastajati svakih sedam dana, i pratiće situaciju, da li svaka služba radi svoj posao, i izveštavati o tome direktora Aerodroma Fransou Berizoa, ministra policije Bratislava Gašića i mene, kako bismo usaglasili naredne korake - rekao je ministar Vesić.

Preneo i da su na sastanku predstavnici beogradskih taksi udruženja konstatovali da je situacija bolja, u odnosu na prošlu sedmicu, kada je održan prvi sastanak radi iznalaženja problema za "divlje taksiste".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Odzvonilo "divljim" taksistima na Aerodromu? Stižu i policija i komunalci i obezbeđenje

Izvor: B92, 26.Apr.2023

Od petka će biti pojačano prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbeđenja na aerodromu "Nikola Tesla", u cilju rešavanja problema "divljih" taksista.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.