Vesić: Novogodišnja ukrasna rasveta, biće uklonjena do polovine februara

Izvor: Press, 03.Feb.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Novogodišnja ukrasna rasveta, biće uklonjena do polovine februara

Gradski menadžer Goran Vesić, izjavio je danas da je u Beogradu počelo uklanjanje novogodišnje rasvete i da će ona biti uklonjena do polovine mesecaa, kao i da su troškovi te rasvete veoma mali za grad.
         "Čekali smo da prođe januar i tokom februara ćemo polako uklanjati. Novogodišnja rasveta je deo zimske atmosfere i očekujem do sredine februara da bude uklonjena", rekao je Vesić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odgovrajući na pitanja novinara u PKS.
On je istakao da je o tome počela priča u javnosti, a da su troškovi novogodišnje rasvete veoma mali, kao i da su troškovi električne energije minorni u odnosu na ukupne troškove grada.
"To zaista ne predstavlja veliki trošak u odnosu na generalnu rasvetu, a ulepšava grad", dodao je Vesić.
Vesić: U martu odluka o hostelima, potrebna saglasnost stanara
Gradski menadžer izjavio je da će Skupština grada na sednici u martu doneti odluku o rešavanju problema u vezi sa hostelima u zgradama, koji će morati da pribave saglasnost skupštine stanara da bi mogli da rade.
"Svi hosteli odnosno nekategorisani hotelski smeštaj - apartmani i drugo moraće da imaju saglasnost skupštine stanara, mi nećemo izdavati nove saglasnosti za otvaranje hostela bez saglasnosti skupštine stanara po novom Zakonu o stanovanju (koji treba da bude usvojen do kraja  februara)", rekao je Vesić.
On je rekao da postoji mnogo pritužbi građana na rad hostela na teritorijama opština Stari grad, Savski venac i Vračar i da tu mora da se uvede red.
Kako kaže, gradske vlasti su napravile radnu grupu i radi se na donošenju odluke koja će rešiti taj problem.
"Hosteli koji se već nalaze u zgradama imaće rok između tri i šest meseci, verovatnije je šest, da pribave saglasnosti skupštine stanara", naveo je Vesić.
On je naglasio da zaista postoje velike primedbe građana oko otvaranja hostela, kao i da grad nije protiv hostela, ali da se mora znati neki red.
"Ne može da se otvori hostel, a da se ometa život svih drugih", dodao je Vesić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.