Vesić: Grad Beograd podnosi izveštaj o radu u vanrednom stanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 20:39

Vesić: Grad Beograd podnosi izveštaj o radu u vanrednom stanju

Posao vlasti jeste da radi ono što je u interesu građana, a zahvalnost i pobedu dugujemo upravo građankama i građanima Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će za dva dana, 23. maja, u štampanim medijima biti objavljen izveštaj Grada Beograda o radu u vanrednom stanju. Kako je ocenio, cilj ovog izveštaja jeste da se građani upoznaju sa time kako je trošen novac poreskih obveznika da bi se zaštitilo zdravlje Beograđana.

- U tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaju naći će se mnogo podataka na koje smo ponosni. Podeljeno je 183.285 humanitarnih paketa, od čega 183 hiljade penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, zatim 668 hiljada maski i 600 hiljada komada zaštitnih rukavica. Osim što su gradske službe funkcionisale, pomagali smo i kliničke centre i gradske zavode, kao i čitav niz zdravstvenih institucija u gradu. Pored toga, građani nisu plaćali boravak dece u vrtićima tokom vanrednog stanja, a izvršena je i dezinfekcija svih objekata predškolskih ustanova. Održavali smo 34 posebne koridorske linije za prevoz zdravstvenih radnika, organizovali volonterske centre sa šest i po hiljada volontera, primili 85 hiljada poziva i 35 hiljada puta izašli na teren pomažući starijima. Plaćanje „Infostana” sa pravom na popuste za starije sugrađane moguće je do 30. juna. Zakup poslovnog prostora nije naplaćivan tokom vanrednog stanja, a zakupcima je data mogućnost da obaveze izmire sa 50 odsto popusta do kraja godine ili u dvanaest mesečnih rata tokom sledeće godine - istakao je Vesić.

Takođe, podsetio je Vesić, dezinfikovano je oko 3,85 miliona kvadrata zelenih površina i parkova, ali i 10.815 stambenih objekata. „Gradska čistoća” je dezinfikovala 32 miliona kvadrata ulica, „Beogradski vodovod” obezbedio je kontinuirano snabdevanje vodom i još mnogo toga je urađeno.

- Grad Beograd je dobro funkcionisao, ljudi su pokazali odgovornost, a hiljade zaposlenih u komunalnom sistemu svakodnevno je bilo na terenu, što je velika stvar da bi građani i u vreme vanrednog stanja dobijali sve komunalne usluge - istakao je Vesić.

Sve ono što će se podneti kao izveštaj bio je posao gradskih vlasti, naglasio je Vesić.

- , pre svega zdravstvenim radnicima - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika još jednom je apelovao na građane da poštuju epidemiološka pravila i sve mere iako je vanredno stanje ukinuto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.