Vesić: Donacija kompanije „Azvirt” dokaz društvene odgovornosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 15:58

Vesić: Donacija kompanije „Azvirt” dokaz društvene odgovornosti

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu uručili su danas paket pomoći Veljku Milakari, korisniku socijalne novčane pomoći sa Vračara.

 Ova kompanija donirala je ukupno 280 paketa pomoći namenjenih staračko-samačkim domaćinstvima koji su korisnici narodne kuhinje ili novčane socijalne pomoći.

Događaju su prisustvovali i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centra za socijalni rad Zorica Pavlović, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, kao i predstavnici kompanije „Azvirt” i Ambasade Azerbejdžana.

Vesić je istakao da Grad Beograd vodi odgovornu politiku kada je u pitanju pomoć najugroženijima.

– Jedna od tih kategorija su i oni sugrađani koji su stariji od 65 godina, koji nemaju penziju i koji su primaoci naše pomoći. Mi imamo dovoljno sredstava u budžetu da obezbedimo pomoć za njih i na koju oni imaju pravo po našim odlukama i po zakonu, ali uvek je dobrodošla pomoć i društveno odgovornih kompanija. Jedna od takvih je i kompanija „Azvirt” i srećan sam što su pronašli mogućnost da obezbede 280 jako dobrih paketa za naše korisnike na teritoriji grada. Na Vračaru ima 12 korisnika iz te kategorije i danas smo zajednički uručili jedan od tih paketa. Takva pomoć je dobrodošla, a na taj način i društveno odgovorne kompanije pokazuju da su deo našeg društva. Kompanija „Azvirt” je  pomagala  Gradu Beogradu i Republici Srbiji i tokom pandemije, i na taj način je pokazala da je kompanija koja nije ovde došla samo da posluje već i da pomogne društvu u kome njeni zaposleni žive. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa svim društveno odgovornim kompanijama jer, bez obzira koliko mi sredstava budemo izdvojili, uvek je dobrodošla pomoć onih koji mogu i žele da pomognu – istakao je Vesić.

Generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu istakao je da ova internacionalna građevinska kompanija u Srbiji zapošljava 90 odsto domaće radne snage.

– Zato je jedino prirodno da u teškim vremenima stojimo rame uz rame sa Srbijom nastojeći da istovremeno stalno unapređujemo dobre odnose između Srbije i Azerbejdžana – kazao je Turkoglu.

Predsednik opštine Vračar zahvalio je kompaniji „Azvirt” što je donirala 280 paketa, od čega 12 paketa za opštinu Vračar koji su namenjeni penzionerima sa manjim mesečnim primanjima.

– Ova pomoć će im značiti i koristiće ih narednih mesec dana. Takođe, zahvaljujem i Gradu Beogradu za pomoć u vreme vanrednog stanja kada su opštini Vračar dodeljena 3.442 paketa, kako za penzionere tako i za socijalno ugrožena lica – naveo je Nedeljković.

Donacija paketa sastoji se iz 18 osnovnih prehrambenih i higijenskih sredstava i biće upućena staračko-samačkim domaćinstvima – korisnicima narodne kuhinje ili novčane socijalne pomoći.

„Azvirt” je građevinska firma koja je istovremeno i međunarodna, ali i srpska kompanija. Od kada je počela borba protiv širenja virusa, kompanija „Azvirt” u punom kapacitetu doprinosila je ogromnom nacionalnom naporu da se očuva zdravo i sigurno društvo, ali i održi maksimalan nivo građevinskih aktivnosti na svim projektima na kojima je angažovana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.