Veselje u Sušiću i Gračanici

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselje u Sušiću i Gračanici

Jednoj od najbrojnijih porodica na krajnjem jugu Kosmeta, dvanaestočlanoj familiji Ljiljane i Radovana Stanojkovića u selu Sušiću kod Štrpca, sve je krenulo nabolje posle Božića kada su se preselili u novu kuću, poklon države Srbije, a od pristiglih donacija naših čitalaca, što se godinama brinu za njih, obezbedili priključak za struju, kupili neophodan nameštaj kao i belu tehniku.

Ovih dana smo na njihovu adresu isporučili i 200 australijskih dolara, najnoviji dar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << našeg čitaoca Ilije Veselinovića iz Kanbere, uz poruku da im prilog šalje od srca za Vaskrs.

- Čim čujemo da nas zovu iz redakcije 'Vesti' mi znamo da stiže radost za nas, hvala ljudima iz belog sveta što nas se sećaju i što nam još uvek pomažu. Trebaće nam mnogo vremena da sami stanemo na svoje noge, ali polako i sigurno za nas idu bolji dani - rekla je zahvalivši se 40-godišnja Ljiljana, majka dvanaestoro dece.

A najstariji Jovan, zauzvrat nam je poslao i sliku iz njihovog novog doma, na kojoj nisu nažalost svi Stanojkovići, jer su oni stariji bili u školi, uz pozdrav svim ljudima velikog srca.

Sa Kosmeta smo ponovo dobili nove fotografije posredstvom Humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske Majka devet Jugovića, koju predvodi njihova predsednica protinica Svetlana Stević. Ovoga puta reč je o podeli humanitarnih paketa sa garderobom doniranih preko "Vesti", a koje su nam uputili naši stalni dobrotvori iz Kanade - porodice Čordašević i Škorić.

Imena 93-godišnjeg Đorđa Čordaševića iz Toronta, njegove ćerke Dijane i unuke Mirjane Škorić, prate "Vesti" kroz tri generacije, i svaki član ovih porodica pomaže štićenicima Humanitarnog mosta svojim plemenitim delima. Poslednju pošiljku od 50 kilograma dečje garderobe uputili smo za Kosovo i Metohiju, a posle podele u nekoliko srpskih enklava, zauzvrat smo dobili smo i slike sa ovih događaja koji je obradovao brojne roditelje i decu. Hvala dobrotvorima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.