Veselinu Veljoviću određen pritvor do 72 sata

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 16:23

Veselinu Veljoviću određen pritvor do 72 sata

Nekadašnjem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata.

Njegov branilac, advokat Nikola Martinović, rekao je novinarima nakon saslušanja da SDT sumnjiči Veljovića da je pomogao Aleksandru Mrkiću da izvrši krijumčarenje, ali ga ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, već da je dao neke informacije.

"Dokazi upućuju da je Veljović protiv Mrkića vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više akcija i nema sumnje da je Veljović na bilo koji način pomogao Mrkiću. SDT je saopštilo Veljoviću da sumnja da je određene poverljive i formacije davao Mrkiću. Od jutros do 14 sati je pretresano više objekata Veselina Veljovića. Policija tokom pretresa nije našla ništa. Saopštila je policija da traži velike količine novca, nakit, satove, sudska dokumenta... Ništa od toga nije nađeno. Veljović je kazao tužiocu da nikad nije prekršio zakon. Ovo krivično đelo je iz doba kada Veljović nije bio direktor UP, već savetnik. Saslušao ga je tužilac Jovan Vukotić", rekao je advokat Martinović, preneo je portal podgoričkog Dana.

U akciji Specijalnog policijskog odeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, jutros je uhapšen i Mujo Nikočević. Slobode je lišen i Nikola Mrkić, dok se još uvek potražuje za njegovim bratom Aleksandrom Mrkićem.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, sproveli akciju prema licima koja se sumnjiče za vršenje krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

"Slobode su lišena tri lica, V.V., M.N. i N.M., dok je jedno lice trenutno nedostupno nadležnim organima. Protiv ovih lica Specijalnom državnom tužilaštvu podneta je krivična prijava. U toku su pretresi na 11 lokacija širom Crne Gore, a celokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.