Veselinović (Sloga): Radnici u Srbiji nemaju šta da slave, rade najviše a najmanje plaćeni ...

Izvor: Beta, 01.Maj.2023, 12:02

Veselinović (Sloga): Radnici u Srbiji nemaju šta da slave, rade najviše a najmanje plaćeni ...

Predsednik Udruženja sindikata Srbije - Sloga, Željko Veselinović ocenio je danas, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, da radnici u Srbiji "nemaju šta da slave" jer po njegovim rečima, rade najviše u Evropi a najmanje su plaćeni.Veselinović je u pisanoj izjavi ocenio da dostojanstvo radnicima u Srbiji može da vrati "samo novi zakon o radu" koji je po njegovim rečima, potpuno usklađen sa evropskim zakonodavstvom."U njemu garantujemo da će minimalna zarada biti definisana tako da pokriva minimalnu potrošačku korpu i tu neće više biti pregovora već će se povećanje obračunavati po automatizmu, da će svi radnici nakon 12 meseci rada na određeno dobiti rešenje za stalno zaposlenje, da će probni rad trajati maksimalno tri meseca a radni sporovi rešavani u roku od šest meseci", naveo je Veselinović.Dodao je da je tim predlogom predviđeno ukidanje rada nedeljom, "osim za poslove neophodne za vitalno funkcionisanje države".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DS: Obespravljeni radnici u Srbiji nemaju razloga za slavlje

Izvor: Beta, 01.Maj.2023

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas, povodom Međunarodnog praznika rada, Prvog maja, da "obespravljeni radnici u Srbiji nemaju razlog za slavlje" jer se ovde, kako je navela, "točak progresa okreće u suprotnom smeru"."Dok je u razvijenim državama Evrope tendencija da zaposleni rade manje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.