Veselinović: Od nadležnih treba tražiti fer uslove za izbore

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Od nadležnih treba tražiti fer uslove za izbore

Jedan, manji deo opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne, razgovarao je o pripremama za predsedničke izbore, na proleće 2017, a najavljeno je da će za dvadesetak dana razgovarati i o zajedničkom kandidatu.
Kako je novinarima rekao predsednik vanparlamentarnog Pokreta za preokret i "moderator" sastanaka opozicije Janko Veselinović, koji je i inicirao sastanak, učesnici su saglasni da od nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treba tražiti obezbeđivanje "fer uslova za izbore", kao i jednaku zastupljenost stranaka na javnim servisima RTS i RTV.

Samostalna poslanica i bivša šefica poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić je navela da će sledećom prilikom u "igri biti i neka imena za zajedničkog predsedničkog kandidata", dok je predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo da je potreban jedan zajednički kandidat koji "može naneti prvi ozbiljniji udar vladi Aleksandra Vučića" i da to ne bi moglo da se uradi sa 10 - 12 kandidata.
Pozivu su se odazvale Demokratska stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka, SDA Sandžaka, Zajedno za Srbiju, Levica Srbije, bivši članovi poslaničkog kluba DSS-a Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović...
Pozivu se nisu odazvali pokret Dveri i "Dosta je bilo", a Liberalno-demokratska partija i Demokratska stranka Srbije nisu ni pozvane.
Opozicione partije koje su prisustvovale sastanku u aktuelnom sazivu parlamenta imaju 26 poslanika, plus dva samostalna, a one koje nisu učestvovale, uklljučujući i Srpsku radikalnu stranku, imaju 45 poslanika.
Kako je rečeno, poziv za Dveri i "Dosta je bilo", iako se nisu danas pojavile, ostaje otvoren.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.